I år kan ungdomarna ha sommarlovsbiljetten i mobilen

Även i år får ungdomar resa kostnadsfritt med SL under sommarlovet. Ungdomarna får brev med en personlig värdekod och kan hämta biljetten till sin mobil eller ett SL-kort.

I slutet av maj börjar trafikförvaltningen skicka ut drygt 205 000 brev med personliga värdekoder för att hämta biljetten digitalt. Det här blir första året som ungdomarna kan välja om de vill ha biljetten i mobilen eller på ett SL-kort. 

För att få en sommarlovsbiljett ska man vara född under åren 2005 till 2011 och folkbokförd i Stockholms län. Biljetten börjar gälla den 5 juni och gäller dygnet runt, varje dag, fram till och med den 27 augusti.

Ungdomar med färdtjänsttillstånd reser under samma period utan egenavgift med färdtjänsttaxi och rullstolstaxi.

Fler nyheter

  • Ungdomar i centrala Stockholm med solnedgång i bakgrunden

    Nu kan unga som är födda 2005 – 2007 söka sommarjobb i Region Stockholm. Målet är att kunna erbjuda totalt 700 ungdomar en plats.

  • Tre ambulanser står vid strandkant

    På fredagen 1 mars övergick formellt ambulansvårdgivaren Falck Ambulans AB:s affärsområden till regionägda Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB). Det är första steget mot att hela den vägburna ambulanssjukvården ska drivas i regionägd regi.

  • Regional särskild sjukvårdsledning (RSSL) är fortfarande aktiverad i stabsläge med anledning av den cyberattack som riktats mot Sophiahemmet.