Ny förlossningsklinik öppnar på S:t Görans sjukhus

Den 1 april öppnar BB S:t Göran. Den nya förlossningskliniken är ett viktigt tillskott i länets förlossningsvård.

Invigning av BB S:t Göran äger rum fredag den 31 mars och från den 1 april kommer gravida som valt BB S:t Göran som önskad förlossningsklinik att tas emot på BB S:t Göran.

Förlossningsenheterna i Region Stockholm har sedan länge arbetat i nära samverkan med varandra. Verksamheterna har ofta daglig kontakt för att på bästa sätt ta emot de blivande mammorna som ska föda.

BB S:t Göran tar emot kvinnor som ska föda från graviditetsvecka 37+0. De har även specialistmödravård dit de gravida som valt BB S:t Göran som önskad förlossningsklinik att föda på kan vända sig vid behov (från graviditetsvecka 22+0).

- Jag är glad att BB S:t Göran nu öppnar. Planering har pågått en längre tid inför denna start och att verksamheten nu öppnar upp är efterlängtat. BB S:t Göran är redan med i mycket av vårt gemensamma arbete som vi har med länets alla förlossningskliniker och vi ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på BB S:t Göran fortsätta att utveckla förlossningsvården, säger Nicole Silverstolpe, förlossningssamordnare i Region Stockholm.

Förlossningsvård finns nu på följande sjukhus: Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, BB Stockholm (Danderyds sjukhus), BB S:t Göran (S:t Görans sjukhus), Södersjukhuset samt på Södertälje sjukhus. BB S:t Göran kommer inledningsvis att ha plats för cirka 2000 förlossningar per år.

Läs mer på 1177 om att vänta och föda barn i Stockholms län.

Fler nyheter