Fler får sin sjukvårdskallelse digitalt

Allt fler patienter får sina kallelser i appen Alltid öppet sedan möjligheten kom för ett år sedan. Fler och fler verksamheter inom Region Stockholm använder e-kallelser, som underlättar för patienten och sparar resurser för vården.

- Det finns flera fördelar med e-kallelser. Patienten får den snabbare i sin telefon jämfört med traditionell post, och vården sparar både arbetstid och kostnader för porto. Dessutom minskar vår miljöpåverkan, säger Lisa Ryding, objektledare för Alltid öppet i Stockholms läns sjukvårdsområde.

När invånare laddar ner Alltid öppet samtycker de till att få kallelser digitalt i appen och via sin digitala brevlåda, om de är anslutna till Kivra eller Min myndighetspost. När det finns en ny kallelse i appen får användaren ett sms om det. Om man inte öppnar sin kallelse inom en viss tid skickas den med traditionell post. Mottagare som hellre vill ha kallelsen direkt till sin fysiska postlåda har möjlighet att välja det alternativet i appen.

Graf över e-kallelser

Diagrammet visar utvecklingen av antalet e-kallelser sedan start 2022. Allt fler enheter använder sig av möjligheten att skicka e-kallelser och antalet e-kallelser som patienter läser ökar.

Fler nyheter