Vaccineringsarbetet går in i en ny fas – sista turerna med bussarna

Den 30 april rullar de mobila vaccinationsbussarna för sista gången. Under ett intensivt år har hälsoinformatörer och sjukvårdspersonal besökt över 100 platser som exempelvis skolor, arbetsplatser, och trossamfund.

- De mobila enheterna har gjort sitt och vaccineringsarbetet har gått in i en annan fas. Vi har en god beredskap med lediga tider och kapacitet för att snabbt kunna växla upp ifall efterfrågan på tider för vaccination ökar. Det är fortsatt mycket viktigt att fortsätta ta sina doser med vaccin. Vaccinet är bästa skyddet vi har mot allvarlig sjukdom och död. Varje vaccination gör skillnad och det är aldrig för sent att ta sin första, andra, eller tredje dos, säger Magnus Thyberg.

De mobila enheternas fokus har framför allt varit områden med lägre vaccinationstäckning. Under den turnerande kampanjen Hela Stockholm mot pandemin besöktes Järva, Botkyrka och Södertälje. Nu avslutas insatserna där, med förhoppningen att delad kunskap om pandemin och vaccin har skapat tillit och trygghet för de som tidigare varit osäkra inför att vaccinera sig. 

Så vaccinerar du dig:  

Det är viktigt att vaccinera sig mot covid-19, med alla de doser som du erbjuds.

På 1177.se kan du läsa mer om hur du vaccinerar dig mot covid-19

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter