Ukrainskt pass gäller som biljett i SL-trafiken

Region Stockholms trafiknämnd beslutade under onsdagen att ukrainskt pass ska gälla som biljett i kollektivtrafiken. Beslutet gäller omgående och tills annat meddelats.

SL:s alla trafikentreprenörer fick under onsdagen den 2 mars information om att medborgare i Ukraina kan använda sitt ukrainska pass som biljett för att åka med SL. Trafikentreprenörerna i sin tur informerar personalen.

Beslutet är en del i en solidaritetshandling som tas gemensamt av städer, regioner och trafikbolag runtom i Europa. Syftet är att stödja de människor som nu flyr Ukraina och underlätta deras resor till skydd undan den ryska invasionen.