SL öppnar framdörrarna den 9 februari

Den 9 februari välkomnar SL återigen resenärer ombord via bussarnas framdörrar. Beslutet gäller för hela SL-trafikens omkring 2 200 bussar.

Efter beskedet om att de flesta restriktioner i samhället kommer att lyftas den 9 februari, väljer SL att öppna bussarnas framdörrar samma dag. Det betyder att den som vill åter kommer att kunna köpa enkelbiljett med reskassa och betalkort ombord på våra bussar.

Bussarnas framdörrar har varit stängda sedan den 13 januari i år. Det var ett beslut som fattades för att säkerställa att trafiken skulle kunna gå för fullt. Beslutet gällde först till och med den sista januari, och förlängdes därefter till och med den 9 februari. Nu kommer beslutet inte att förlängas, utan framdörrarna öppnar åter den 9 februari.

Bakgrund

Framdörrarna stängdes den 13 januari efter flera anmälningar och skyddsstopp avseende oro för smitta hos förare. Därmed förelåg även risk för föreläggande från Arbetsmiljöverket.

Den förra perioden med stängda framdörrar innebar att biljettintäkterna från busstrafiken minskade med 100 miljoner kronor per månad. För att skydda förarna och öppna framdörrarna, installerades skyddsglas i alla SL:s bussar under våren 2021. Dessa blev SL:s trafikutövare tvungna att ta ner i november, efter beslut från Arbetsmiljöverket.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter