Invigning av Göteborg Film Festival på biografer i Stockholm

Region Stockholm har ingått ett partnerskap med Göteborg Film Festival, som innebär att invigningen av Sveriges största filmfestival kan upplevas på sex biografer runt om i Stockholms län.

Galainvigningen av festivalen, som äger rum på biografen Draken den 28 januari 2022, direktsänds och invigningsfilmen Så jävla easy going visas lokalt på biograferna. I flera fall håller biograferna också egna arrangemang kring invigningen.

Biograferna som deltar är Mölnbo Bio i Södertälje, Tellus och Aspen i Hägersten, Bristol i Sundbyberg, Kaskad i Bromma och Kallhäll Folkets Hus Bio i Järfälla. Biljetter till arrangemanget köps genom respektive biografs försäljningskanaler.

Stöd i biografernas arbete

Partnerskapet betyder också att biograferna får ta del av festivalens film- och industryprogram, vilket innebär ett stöd i deras ordinarie verksamhet. Dessutom arrangerar festivalen seminarier för deltagande biografer där dessa får ta del av besöksdata, utbildning kring marknadsföring och annat som de har nytta av i sin verksamhet.

Arrangemangen är en del av Göteborg Film Festivals initiativ "100 invigningar" och erbjudandet att visa festivalens invigning har varit tillgängligt för alla biografer i Stockholms län. Region Stockholms insats innebär att deltagande biografer förutom att arrangera invigningen får del av festivalens omfattande film- och branschprogram samt seminarier kring marknadsföring och publikdata, vilket är en del i regionens arbete att långsiktigt stötta biografstrukturen i länet.

Fler nyheter