VD lämnar när S:t Eriks Ögonsjukhus går in i ny fas

Efter tolv år som VD för S:t Eriks Ögonsjukhus kommer Anders Boman den 30 juni att lämna S:t Eriks Ögonsjukhus.

Under 2020 flyttade S:t Eriks Ögonsjukhus till life science-klustret Hagastaden, där även Karolinska Institutet, en mängd företag inom hälsosektorn och Karolinska Universitetssjukhuset är belägna. Sedan i maj 2021 har sjukhuset en ny styrelse och sjukhuset har i och med flytten gått in i en ny fas. Den innebär att ta tillvara på möjligheterna som placeringen i life science-klustret ger, att ytterligare utveckla forskning och innovation samt att omhänderta den högspecialiserade vården och utveckla arbetsgivarvarumärket långsiktigt. Visionen är att ögonsjukhuset ska bli ett Eye center of excellence. 

- Jag har varit verksam i regionen i 33 år, varav de senaste tolv åren som VD för S:t Eriks Ögonsjukhus. De förändringar som sjukvården genomgått under dessa år är fantastiska. S:t Eriks Ögonsjukhus är ledande inom en mängd områden inom vård, forskning och utbildning. Jag är stolt över det som medarbetarna på sjukhuset byggt upp, säger Anders Boman.

- Nu börjar ett nytt kapitel i S:t Eriks utveckling som kräver ett engagemang över ett antal år. Nu är därför en naturlig tidpunkt att växla över till någon annan som VD, säger Anders Boman.

- Anders och hans medarbetare har gjort storartade insatser för patienterna och för Region Stockholm under lång tid. Jag vill tacka honom och önska all lycka framåt. Sjukhusets arbete mot att bli Eye center of excellence fortsätter samtidigt som rekryteringen av Anders ersättare inletts, säger Johanna Adami, ordförande för S:t Eriks Ögonsjukhus.

Fler nyheter