Yrkesutbildning och karriär 2024

Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är stort i vår region men antalet elever på de yrkessinriktade programmen motsvarar inte arbetsmarknadens behov. Hur möter vi denna utmaning och hur får vi fler elever att välja en yrkesinriktad utbildning?

Information

Datum:
10 oktober 2024
Tid:
06:3014:00
Plats:
Fotografiska Stockholm

Den som väljer en yrkesutbildning har idag goda karriärmöjligheter. Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är stort i vår region men antalet elever på de yrkessinriktade programmen motsvarar inte arbetsmarknadens behov. Hur möter vi denna utmaning och hur får vi fler elever att välja en yrkesinriktad utbildning? Det är huvudfrågan för konferensen "Yrkesutbildning och karriär 2024". 

Konferensen är ett arrangemang inom ramen för Kompetensarena Stockholm och vänder sig till dig som är studie- och yrkesvägledare, branschföreträdare eller skolledare i Stockholmsregionen. Under dagen bjuder vi på en rad spännade föreläsningar, information om nya utbildningar, trendspaningar och möjligheter att nätverka. 

På Kompetensarena Stockholm samverkar arbetsmarknadens parter, utbildningsväsendet, myndigheter, Region Stockholm och länets kommuner genom Storsthlm för att säkerställa att utbildningsinsatser och tillgång på kompetens möter arbetsmarknadens behov i Stockholmsregionen. Allt för att främja hållbar tillväxt och konkurrenskraft.

Läs mer om Kompetensarena Stockholm