Tematräff: Bibliotek och beredskap

Välkommen till en tematräff om bibliotek och beredskap som vänder sig till alla medarbetare på folkbibliotek i Stockholms län. Fokus för träffen är bibliotekets roll i kommunens beredskap.

Information

Datum:
4 september 2024
Tid:
07:0009:30
Plats:
Digitalt via Teams

Program:

Folkbibliotekens roll i kommunens beredskap

  • Bibliotek som informationspunkter i Lund. I Lunds kommun har elva bibliotek inrättats som informationspunkter. Informationspunkterna ska fungera som mötesplatser där invånarna kan få information vid längre samhällsstörningar eller då kommunens kommunikationskanaler behöver förstärkas. Vi får en presentation av arbetet med informationspunkterna i Lund av Emma Lang Åberg, enhetschef, och Caroline Ekelöw, bibliotekarie, vid Folkbiblioteken i Lund.
  • Beredskap och bibliotekets roll i Ekerö kommun. Annika Magnusson arbetar i Ekerö kommun, där hon tillsammans med säkerhetsavdelningen gör en utredning om vilken roll biblioteket kan ha i kommunens beredskap. Annika ger oss en kort presentation om det övergripande beredskapsarbetet i kommunen och hur bibliotekets verksamhet föreslås vara en del i det.

  •  Frågor och diskussion. Efter presentationerna har vi en fortsatt diskussion utifrån relevanta frågor inom området. 

Om du har förslag på ämnen att ta upp under träffen, får du gärna skicka ett mail till oss på Regionbibliotek Stockholm.

Välkommen med din anmälan!

Kontakta Regionbibliotek Stockholm

Om du har frågor om träffen, kontakta Hanna Johansson på Regionbibliotek Stockholm via detta formulär.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.