Workshop om textsamtal och skrivande

I sommar arrangerar Regionbibliotek Stockholm en skrivartävling för unga. I samband med skrivtävlingen vill vi gärna bjuda in dig som arbetar med skrivande på bibliotek till en inspirationsdag för unga om hur du kan hålla i textsamtal på biblioteket.

Information

Datum:
17 april 2024
Tid:
07:0010:00
Plats:
Regionbibliotek Stockholms kontor i Fatburen, Södermalmsallén 36 plan 3, nära Medborgarplatsen i Stockholm

I samband med sommarens skrivtävling så vill vi gärna bjuda in dig till en halvdag om att inspirera unga till skrivande och hur du kan hålla i textsamtal på biblioteket.

På träffen kommer först Malin Isaksson att hålla i en workshop om at hålla i textsamtal på bibliotek.

Malin Isaksson är författare och har skrivit romaner för både vuxna och ungdomar. Hon är aktuell med Boken om U: Ulla Isaksson – ett liv ett författarskap en farmor. Hon arbetar också med andras skrivande, som lärare på Kreativt skrivande på Södertörns Högskola och med Folkets Hörna, en scen för texter under arbete. Malin har också en master i praktisk kunskap, hon skrivit en uppsats där hon undersöker läsakten i skrivprocessen, Den oformliga textens röst, om läsakten i skrivprocessen.

Den senare delen av träffen kommer att ägnas åt att dela tips och erfarenheter kring hur vi kan inspirera unga till skrivande.

Läs mer om skrivtävlingen här: Skrivtävling

Anmälan senast 9 april, begränsat antal platser. 

Kontakta Regionbiblioteket

Kontakta gärna Mikaela Svärd, utvecklingsledare och ansvarig för träffen om du har några frågor. 

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.