Cirkus- och dansfrukost för utövare

Är du yrkesverksam utövare inom cirkus och dans i Stockholms län? Varmt välkommen till cirkus- och danskonsulenternas frukostträff fredagen den 12 april.

Information

Datum:
12 april 2024
Tid:
07:0009:30
Plats:
Usine konferens, Södermalmsallén 36, våning 3

Varmt välkommen till cirkus- och danskonsulenternas frukostträff som handlar om Skapande skola. Vi har bjudit in:  

  • Vesna Stanisic, kulturproducent och Skapande skola samordnare från Vallentuna kommun berättar först allmänt om Skapande skola och hur förutsättningarna ser ut just nu. Därefter riktar hon samtalet till er Kulturaktörer. Vad är viktigt att tänka på om ni vill ingå i Skapande skola? Ni får chans att ställa frågor till Vesna i sin roll som beställare.  
  •  Linn Holm, cirkusartist delar med sig av erfarenheterna från det cirkusresidens som hon och artisterna Signe Veinholt och Rebecka Nord genomförde i Nynäshamns kommun 2023. Där de arbetade under längre tid, undersökande ”kärnan i cirkus” för att ta fram metoder för Skapande skola. 
  • Anna Marking, verksamhetsledare från teatergruppen Tage Granit ger exempel på hur de tar upp olika teman och möter olika målgrupper inom Skapande skola. 
  • Mattias Lundmark, koreograf och dansare från Kalabalindy arbetar med olika skapande skola-projekt med dans, VR och stopmotion och beskriver hur de kombinerar olika konstformer.  

Vi bjuder på kaffe och smörgås från klockan 08.30.  

Så här skriver Kulturrådet om Skapande skola på sin webbplats:

Skapande skola är ett statsbidrag som medverkar till att elever får ta del av kulturella och konstnärliga uttryck i skolan. Bidraget ska ge elever ökade möjligheter att tillsammans med professionella kulturverksamheter uppleva och utveckla förståelse för kulturens olika uttrycksformer och få utveckla sitt eget skapande.  

Läs mer om Skapande skola på Kulturrådets webbplats.