Tematräff – lättläst på olika sätt!

Varmt välkommen till Lättläst på olika sätt! En tematräff där vi samtalar om lättläst, språk och tillgänglighet.

Information

Datum:
7 mars 2024
Tid:
08:0010:00
Plats:
Digitalt via Teams

Temat för denna träff är lättläst litteratur och vänder sig till alla som arbetar med lättläst på något sätt. På biblioteken berörs olika arbetsområden utifrån läsaren och dennes behov och önskemål, till exempel personer med funktionsnedsättning, personer som väljer lättläst av språkskäl eller av andra orsaker. 

Vi kommer både att få ta del av några exempel från verksamheter och få möjlighet att dela erfarenheter och kunnande om hur det fungerar och vad man kan göra själva eller tillsammans med andra. Läs gärna artikeln i Magasin K om arbetet på Hornstulls bibliotek. 

Förbered dig gärna utifrån temat Lättläst på olika sätt, exempelvis: 

  • Lättläst på olika sätt. Är det helt olika grupper som konkurrerar om samma hylla och vilka är möjligheterna respektive utmaningarna med att hålla ihop eller dela upp lättlästavdelningen? Hur synliggör och når man ut med lättläst litteratur? Har efterfrågan på lättläst ökat eller minskat? Innehåll och format – passar det och motsvarar det intressen och behov? 
  • Äppelhylla för unga vuxna och vuxna. Vilka böcker finns och funkar och hur jobbar man aktivt med medierna? 
  • Att samarbeta kring lättläst: Biblioteket är en mötesplats för många olika verksamheter och där besökarna har olika behov, önskemål och förutsättningar. Vilka möjligheter och utmaningar finns det för att vara ett bibliotek för alla, oavsett funktionsförmåga?  

Som vanligt finns också möjlighet att lyfta aktuella frågor som ni tar med er till mötet. 

Länk till träffen skickas ut dagen innan.

Ansvariga: Anne Stigell, Francisca Beckert och Nike Hjelm.

Kontakta Regionbiblioteket

Kontakta gärna Anne Stigell, ledare för samverkanskansliet och en av ansvariga för träffen, vid frågor. 

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.