Konstväxling på Skanstulls tunnelbanestation

Information

Datum och tid:
31 mars 2024 22:0030 juni 2024 21:00
Plats:
Skanstulls tunnelbanestation

“Lär dig svenska med Susan Wongtag”

Nyproducerad videokonst av Ming Wong visas i Konstväxlingar på Skanstulls tunnelbanestation. Utställningen visas under tre månader.

Ming Wong delar sin tid mellan Berlin och Stockholm sedan 2019 då han arbetar som professor i konst på Kungl. Konsthögskolan.  Liksom Georgieva kommer Wong visa en helt nyproducerad film - “Lär dig svenska med Susan Wongtag” där han skapar en persona inspirerad av Susan Sontag och förvandlar henne till ”Susan Wontag”. Den amerikanska författaren kulturteoretikern och filmskaparen, bodde en period i Stockholm för att göra sin första film 1969, och skrev  sedan "A letter from Sweden", en essä om hennes upplevelser av landet. På flera skärmar upprepar Susan Wongtag utvalda delar av brevet, denna gång på svenska, som ett sätt för oss att lära oss om landet, språket och hur andra uppfattar oss. 

“Lär dig svenska med Susan Wongtag” visas 2-9 april 2023 på Spårvägsmuseet och visas 1 april 2024 –30 juni 2024 på Skanstulls t-banestation. 

Länk till alla sidan om alla Konstväxlingar