Lågsäsong på Waxholmsbolaget – då gäller SL-biljett ombord

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Från den 14 september kan resenärer som har en SL-biljett giltig i 30 dagar eller längre använda den på samtliga linjer i Waxholmsbolagets trafik. Det gäller under hela lågsäsongen som varar till 29 april.

Sedan 2018 är det möjligt att under lågsäsong, 14 september – 29 april, åka fritt med Waxholmsbolagets båtar om man har en SL-biljett som är giltig i 30 dagar eller längre. Detsamma gäller motsvarande biljetter i skolsortimentet och SL/UL-sortimentet samt Movingoresenärer med SL-giltighet i biljetten.

Genom att låta många av SL:s periodbiljetter gälla i Waxholmsbolagets trafik under lågsäsong får fler invånare i Stockholmsregionen tillgång till skärgården. Ett tips är att söka sin resa på sl.se så ser man hela resan, inklusive båtresan med Waxholmsbolaget. Det gör det enkelt att se var man till exempel kan byta mellan buss och båt.

Det går att blippa sitt gröna SL-kort ombord på båtarna. Inom kort kommer även den som har sin periodbiljett i SL-appen kunna blippa den ombord, men fram tills det är möjligt visar man upp sin appbiljett för personalen när man går av båten. De gamla SL Access-korten går att blippa ombord fram till och med mars 2023.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik