Gröna och Röda linjen avstängda över Söderströmsbron

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Söndagen den 18 juni klockan 23 stänger Region Stockholm/SL av den ordinarie trafiken på tunnelbanans Gröna och Röda linje över Söderströmsbron. Anledningen är att det ska installeras växlar på bron. Arbeten sker varje natt mot vardag.

Spårarbeten på Söderströmsbron.

Upprustningen av Söderströmsbron fortsätter och sommaren 2023 kommer det att installeras nya växlar på bron, mellan Grön och Röd linje. Det innebär att den ordinarie trafiken på Gröna och Röda linjen stängs av samtidigt varje kväll natt mot vardag. På dagtid går tågen som vanligt. 

Tåg i skytteltrafik

Under hela projektet har målsättningen varit att det alltid ska gå att resa över bron och under de kvällar och nätter som växlarna läggs in så kommer det att gå ett tåg i skytteltrafik mellan T-Centralen - Gamla stan - Slussen. Det går på spår 1 (Gröna linjens norrspår) vid samtliga stationer. För mer information om resor under avstängningen, besök sl.se.

En unik händelse

Tidigare år har antingen Gröna eller Röda linjen varit avstängd, men aldrig båda linjerna på samma gång, så detta är en unik händelse i SL:s historia. 

Gröna linjen avstängd 

Den 11-17 juli är det lite mer som vanligt en sommar på Söderströmsbron. Då är Gröna linjen avstängd och resenärer hänvisas till ordinarie trafik på Röda linjen. Anledningen till avstängningen är att SL ska göra arbeten under Gröna linjens spår och då måste ta bort delar av spåranläggningen samt brobalkar. 

Hela sommaren

Det pågår trafikpåverkande arbeten på Söderströmsbron hela sommaren och från den 18 augusti går det att resa som vanligt igen. 

 

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik