Bällstavägen avstängd 4-15 augusti

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Bällstavägen stängs av i höjd med Solvalla kvällen den 4 augusti. Då ska trafikförvaltningen/SL göra plats för det tunneltråg som sedan kommer att gå under Bällstavägen. Arbetet sker dygnet runt fram till den 15 augusti.

Tunneltråget som ska tryckas in under Bällstavägen vid Solvalla. Foto: trafikförvaltningen/SL

Tvärbanan byggs ut från hållplats Bromma flygplats och spåren kommer att gå parallellt med länsväg 279. Tvärbanan och gång- och cykeltrafik kommer att gå i en tunnel under Bällstavägen. 

Under våren har tunneltråget byggts norr om Bällstavägen vid Solvalla och nu är det dags att få det på plats under Bällstavägen. 

Bullrande arbeten dygnet runt

Arbetet innebär att asfalten på Bällstavägen tas bort med start klockan 22.00 den 4 augusti och sedan finns cirka 25 grävmaskiner på plats för att gräva bort jord så att det bildas en öppning där tunneltråget kan tryckas in. Metoden kallas för "box jacking" och är en välkänd metod vid tunnelbyggen. När tunneln är på plats så fylls det på med jord och sist så asfalteras vägen. Vi gör vad vi kan för att minska störningar men du som bor nära arbetsområdet kan uppleva buller och maskinljud. 

Vi planerar att vara klara med arbetet den 15 augusti och Bällstavägen öppnar åter för trafik.

All trafik påverkas

Busslinjerna 112 och 113 får ändrad körväg då de inte kan passera bron på Bällstavägen. Var därför ute i god tid och planera din resa på sl.se

Även du som kör bil, går eller cyklar förbi arbetsområdet får en längre väg. Var uppmärksam och följ orange omledningsskyltning. 

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik