Imorgon öppnar en tillfällig vaccinationsmottagning i Kungsträdgården för tidsbokad vaccination

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Från och med den 1 september finns det möjlighet att boka in tid för vaccination vid en ny tillfällig mottagning i Kungsträdgården. Mottagningen som är utformad som en paviljong är centralt belägen vid Karl XII:s torg.

- Detta är en av alla 49 mottagningar i Region Stockholm där man smidigt och enkelt kan boka in sig för en ny vaccinationstid. Det finns god kapacitet och lediga tider att boka på alla mottagningar. Utan påfyllnadsdoser mot covid-19 kan vi tappa skyddet mot allvarlig sjukdom och död, därför är det viktigt inför hösten att se över sitt skydd mot covid-19, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Det ska ha gått minst fyra månader sedan den senaste dosen togs för att det ska vara möjligt att boka in sig för en påfyllnadsdos. Tidsbokningar för paviljongen och för andra mottagningar görs som vid tidigare vaccinationer i Alltid Öppet. 

Den nya påfyllnadsdosen erbjuds även på mottagningar med möjligheter till drop-in, vilket öppnar upp i omgångar. Från 1 september öppnar drop-in till personer som är 65 år eller äldre eller tillhör riskgrupp och vill ta en påfyllnadsdos. Övriga invånare som fyllt 18 år kan vaccinera sig med den nya påfyllnadsdosen vid drop-in från och med 12 september.

Läs mer här hur du bokar tid för vaccination:
Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19 - 1177

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård