Idag kan fler boka påfyllnadsdos

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Idag öppnar Region Stockholm bokningen för påfyllnadsdosen till alla invånare över 18 år som fick dos 2 den 16 maj eller tidigare. Det innebär att det främst blir de som tillhör en riskgrupp som nu kommer att kunna boka sin påfyllnadsdos. Personer över 60 år har redan erbjudits att boka sin påfyllnadsdos.

- I förrgår släppte vi på alla som är födda 1961 och tidigare för att få sin påfyllnadsdos men vi vill nu också erbjuda möjligheten att boka sin vaccination främst för våra riskgrupper. Det vill säga de som är över 18 år och vaccinerade med sin andra dos, 16 maj eller tidigare. Vi kommer i närtid att öppna upp för fler grupper och vecka 3 beräknar vi att det finns kapacitet för att öppna upp bokningen för påfyllnadsdos för alla över 18 år som vaccinerats med sin andra dos för mer än sex månader sedan, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Det finns flera sätt att få din vaccination, all information finns på 1177.se:

  • Det enklaste och bästa sättet för alla grupper är att boka i appen Alltid öppet. Bokade du dos 2 genom appen får ett påminnelse-sms när du är i rätt åldersgrupp och det har gått rätt tid efter andra dosen.
  • För dig som inte har tillgång till digitala lösningar så är telefonbokningen öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på telefon 08-428 429 30. Telefonnummer till övriga språk hittar du på 1177.se
  • Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt för påfyllnadsdosen. Mottagningarnas drop-in-tider hittar du på 1177.se.
  • Det går också att besöka någon av de 15 vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser hittar du på 1177.se
Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård