Fler erbjuds nu en tredje dos i Region Stockholm

Idag öppnar Region Stockholm upp för bokning av påfyllnadsdos till alla invånare som är 18 år eller äldre och fick sin andra dos 15 juni eller tidigare. Det innebär att de som i tidig fas fick sina vaccinationer av första och andra dosen nu kommer att kunna boka sin påfyllnadsdos.

- Vi kan nu erbjuda den tredje dosen till alla som fick sin andra dos 15 juni eller tidigare och som är 18  år fyllda. Det ska ha gått 6 månader eller längre sedan andra dosen. I närtid kommer vi också att kunna öppna upp för fler grupper och personer, säger regionens vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

- Spridningen av coronaviruset ökar igen, samtidigt är det glädjande att många vill vaccinera sig. De senaste veckorna har drygt 75 000 vaccinationer getts per vecka i regionen. Har du inte vaccinerat dig, gör det nu och var rädd om dig själv och andra runt omkring dig genom att hålla avstånd, fortsätta att tvätta händerna och respektera de restriktioner som finns.

Region Stockholm planerar för att det ska finnas kapacitet för att öppna upp bokningen redan under första veckan av 2022, för den tredje dosen till alla över 18 år som vaccinerats med sin andra dos för mer än sex månader sedan.

Det finns flera sätt att få din vaccination, all information finns på 1177.se:

Det enklaste och bästa sättet för alla grupper är att boka i appen Alltid öppet. Bokade du dos 2 genom appen får du ett påminnelse-SMS när det är din tur.

För dig som inte har tillgång till digitala lösningar är telefonbokningen öppen och kan ge service på tio språk. Svenskspråkig bokning nås på tel 08-428 429 30. Telefonnummer till övriga språk hittar du på 1177.se.

Vissa vaccinationsmottagningar har drop-in tider och tar nu emot för vaccination av dos ett och två samt för påfyllnadsdosen. Mottagningarnas drop-in-tider hittar du på 1177.se.

Det går också att besöka någon av de 15 vaccinationsbussarna som roterar på flera platser i länet. Där sker enbart drop-in-vaccination. Tider och platser hittar du på 1177.se.

 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård