Gott om lediga tider för vaccination – nästa åldersgrupp kan boka tid med start på måndag

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Just nu finns det gott om lediga tider för vaccination runt om i länet. Förra veckan förkortades dosintervallet för att fler ska kunna bli vaccinerade med två doser inför hösten – och med start nästa vecka kommer de som är födda 2005 eller tidigare också att kunna boka vaccination. Detta för att undvika att fler blir svårt sjuka i covid-19 i höst.

Hälften av länets invånare över 18 år har vaccinerat sig med två doser mot covid-19. Men när den mer smittsamma deltavarianten av viruset ökar, behöver ännu fler vaccinera sig.

- 50 procent av den vuxna befolkningen i länet är ännu inte vaccinerad med två doser. Det är extra angeläget att invånarna vaccinerar sig med två doser när smittspridningen nu ökar och domineras av deltavarianten. Mot deltavarianten krävs två doser för att få ett riktigt bra skydd mot allvarlig sjukdom. Därför är det angeläget att så många som möjligt vaccinerar sig och därmed kraftigt minskar risken att bli svårt sjuk till följd av covid-19. Vi vill inte att ännu fler covid-patienter ska tvingas läggas in för vård på våra sjukhus igen, säger Magnus Thyberg, vaccinationssamordnare Region Stockholm.

Med start på måndag den 9 augusti kommer även de som är födda 2005 eller tidigare att kunna boka vaccination. Brev kommer att skickas hem till dem som är födda 2005 och 2004 och till deras vårdnadshavare. Mer information kommer att finnas på 1177.se i samband med att bokningen öppnar.

Tillgången på bokningsbara tider är god

- Passa på att vaccinera er den här veckan, det finns gott om tider. Från måndag öppnar vi bokningen för nästa åldersgrupp, de som är födda 2005 eller tidigare, och därför kan det i början av nästa vecka bli ont om tider under en period. Intresset för vaccination är stort i alla åldersgrupper och vi håller hög takt i vaccinationsprogrammet vilket är viktigt inför hösten, säger Magnus Thyberg.

Tider bokas och fylls på löpande, och skulle det vara svårt att hitta en tid, försök igen lite senare. Läs mer om hur ni bokar på 1177.se:

 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård