Region Stockholm passerar en miljon vaccinerade

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Region Stockholm har passerat en miljon vaccinerade personer i länet. Det totala antalet registrerade vaccinationer mot covid-19 uppgår till 1 546 309, varav 1 022 105 dos ett och 524 204 dos två. Totalt är 54,7 procent av invånarna i Region Stockholm vaccinerade med en första dos och 28 procent med en andra.

Vaccinationer mot covid-19 startade i Region Stockholm i slutet av december förra året. I början av mars inleddes vaccinationer i fas två och i början av maj inleddes vaccinationen av allmänheten, alltså fas fyra. Nu vaccineras personer som är födda 1986 och tidigare.

- Vi har passerat många viktiga milstolpar längs vägen, men att nu över en miljon invånare fått en första dos känns extra speciellt. Med nära 55 procent vaccinerade med en första dos har vi kommit en bra bit på väg, men vi är långtifrån klara, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, och fortsätter:

- Vi håller fortsatt högt tempo i vaccinationerna och våra vaccinmottagningar håller öppet hela sommaren för att erbjuda den första och andra dosen. För att minska risken för ökad smittspridning i höst är det viktigt att så många som möjlighet vaccineras när möjligheten erbjuds.

Aktuell information om vaccinmottagningar och vaccination mot covid-19 finns på 1177.se.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård