Region Stockholm planerar ytterligare en vaccinationsmottagning i Södertälje – startar i slutet av maj

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Region Stockholm avser att starta ytterligare en vaccinationsenhet mot covid-19 i Södertälje med start i slutet av maj. Enheten planeras att drivas av Scanias husläkarmottagning och ska ligga i anslutning till företagets område i Södertälje. Enheten ska vaccinera befolkningen i Södertälje, som kommer att vara den största gruppen som vaccineras, men också anställda på företaget.

Allmänhetens vaccinations i fas 4 är planerad att starta i mitten av maj, och för att vaccinera allmänheten behöver vaccinationskapaciteten öka ytterligare. Därför planerar Region Stockholm för fler vaccinationsmottagningar utöver de 14 som redan finns spridda över länet.

I Södertälje vaccinerar Region Stockholm idag via vårdcentraler och en separat vaccinationsenhet. Och nu planeras för ytterligare en vaccinationsenhet i Södertälje. Den enheten kommer att drivas av Scanias husläkarmottagning och vara baserad utanför företagsområdet, så att både allmänhet och anställda kan vaccineras. I båda grupperna kommer vaccination att ske enligt den prioriteringsordning som Folkhälsomyndigheten och regionen bestämmer.

Startdatum är planerat till slutet av maj och vaccineringen ska pågå hela sommaren, även under den tid som Scania stänger för semester.

Ytterligare information om vaccinationsmottagningen presenteras när detaljerna är beslutade.

Information om vaccinationsmottagningar mot covid-19 i Region Stockholm

Region Stockholm har 14 vaccinationsmottagningar som vaccinerar parallellt med vårdcentralerna. Vaccinationsmottagningarna har hög kapacitet, är spridda inom länet och tider bokas via appen Alltid Öppet med Bank-id eller Freja e-id plus. De som av olika skäl inte kan boka tid via en digital lösning kan boka tid via en särskild telefontjänst. Vaccinationsmottagningarna finns på följande platser:

Kulturarenan Fållan i Johanneshov.
Karolinska Universitetslaboratoriet i Solna.
Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.
Kistamässan i Kista.
Sabbatsbergs sjukhus i Stockholms innerstad.
Torvalla IP i Haninge.
Tullportsgatan i Norrtälje.
Baldersgatan i Norrtälje.
Odengatan 65 i Stockholms innerstad.
Kommunhuset i Täby.
Filadelfiakyrkan vid Sankt Eriksplan i Stockholms innerstad.
Nacka Strandsmässan i Nacka.
Bredbyskolan i Rinkeby.
Södertälje vaccinationsenhet, Nygatan 18.


Tips inför vaccinationen

För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan.
Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.
Ta gärna med munskydd för att undvika smittspridning.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård