Årets vinnare av Tillsammanspriset

Gunilla Lööf, anestesisjuksköterska på Astrid Lindgrens barnsjukhus, har tagit emot Region Stockholms pris "Tillsammanspriset". Priset får hon för sitt engagemang för barns och ungas rätt att vara delaktiga i sin vård.

På bilden: Gunilla Lööf, anestesisjuksköterska på Astrid Lindgrens sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset.

Gunilla Lööf har tagit emot Region Stockholms Tillsammanspris – patienter och vård i samverkan. Priset delades ut under Nationella patientdagen.

Juryns motivering:

”Vinnaren är en person som brinner för barns och ungas rätt att vara involverade och delaktiga i sin vård. Hon är bland annat initiativtagaren till kunskapsplattformen Mediprep.se som är en sajt för barn och ungdomar om sjukvård och behandling. Sajten ger unga patienter tillgång till anpassad och relevant information och ökar därmed deras delaktighet i vården. Mediprep.se vänder sig även till gruppen äldre ungdomar och unga vuxna, samt andra som tycker att det kan vara svårt att hitta rätt i hälso- och sjukvårdsvärlden med många svåra begrepp och termer.”

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård