7 december: Dagsläge covid-19

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Idag publiceras en kortare dagslägesrapport. Region Stockholms längre lägesrapport om covid-19 kommer på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

- Vi hade hoppats se en minskning av sjukvårdsbehovet av patienter med covid-19 den här veckan - nu visar sig en rakt motsatt utveckling. Idag rapporteras 801 patienter med covid-19 från våra akutsjukhus och den geriatriska vården. Det är den högsta siffran sedan i våras. Det är vårdens medarbetare som nu arbetar många och långa pass för att ta hand om alla som är akut sjuka. Samarbetet mellan vårdgivare är nu avgörande för att använda hela sjukvårdssystemets resurser på bästa sätt. Även smittspridningen är på en fortsatt hög nivå, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 7 december

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 86 349
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 797

Nu vårdas

  • 80 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 721 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 801 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård