17 december: Dagsläge covid-19

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Idag publiceras en kortare dagslägesrapport. Region Stockholms längre lägesrapport om covid-19 kommer på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

- Trycket på hälso- och sjukvården fortsätter att variera på en hög nivå. Vi ser nu att det finns något fler lediga intensivvårdsplatser, men det är fortsatt mycket ansträngt läge i hälso- och sjukvården. Vi ser en fortsatt hög smittspridning som är oroande inför de kommande helgerna. Det gör att vi måste förbereda oss för att fortsatt långvarigt behov av sjukhusvård för patienter med covid-19. Vi arbetar nu med den planerade vård som ska pausas för att tillföra mer resurser till akutsjukhusen. Planerad vård som inte bedöms tillföra personella resurser som krävs för den akuta och nödvändiga vården fortsätter som vanligt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 17 december

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 103 105
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 3 038

Nu vårdas

  • 76 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 679 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 755 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård