Svart fredag i vården under hela pandemin – undvik fysisk shopping under Black Friday

Med en helsvart annons idag vill Region Stockholm uppmana invånarna att välja digital shopping istället för fysisk. Just nu vårdas omkring 750 patienter för covid-19 på länets sjukhus och trängsel i butiker kan göra att ännu fler behöver läggas in inom två veckor.

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 är fortfarande mycket högt, med 750 sjukhusvårdade varav över 60 på IVA. Antalet patienter i behov av sjukhusvård fortsätter att öka inom Region Stockholm. För medarbetarna i vårdens skull eller för någon man älskar vill regionen att invånarna undviker trängsel och inte besöker butiker under Black Friday. På så sätt kan alla bidra till minskad smittspridning av covid-19.

- Vår utgångspunkt är att människor vill göra rätt, och med den svarta annonsen uppmanar vi till digitala shoppingrundor. Det blir en aktiv handling för att stödja medarbetarna i vården och för att förhindra att någon man älskar hamnar på IVA, säger Katarina Winell, kommunikationsdirektör i Region Stockholm.

Annonserna under Black Friday är en del av den pågående kommunikationsinsatsen på totalt 37 språk och dialekter kring coronapandemin som pågått sedan i mars. Kommunikationen omfattar alla slags kanaler och insatser, både digitalt, fysiskt och som vidarespridningsmaterial för andra aktörer, till exempel länets alla kommuner.

Att avstå besök i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym är ett av de lokala allmänna råd som införts för Stockholms län.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård