23 november: Dagsläge covid-19

Region Stockholms lägesrapport om covid-19 kommer även fortsättningsvis på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

- Nu är trycket mycket hårt på vårdens medarbetare och samtliga akutsjukhus är nu i antingen stabsläge eller förstärkningsläge. Bara sedan förra måndagen har vi 9 245 fler konstaterade smittade, 216 fler patienter vid akutsjukhus och geriatriken och det är 89 fler personer som avlidit. Bara sedan förra måndagen.  Vi ligger steget före sjukdomsutvecklingen och öppnar nu fler och fler vårdplatser för covid-19 patienter. Det är en kontaktsmitta och håller vi avstånd och följer alla råd och rekommendationer så kommer färre behöva bli sjuka och färre kommer att avlida till med covid-19, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

I takt med att sjukvårdsbehovet av patienter med covid-19 ökar, skjuter sjukhusen nu återigen succesivt fram allt mer planerad vård. Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 23 november

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 64 634
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 607

Nu vårdas

58 patienter med covid-19 i intensivvård
677 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 735 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård