2 november: Dagsläge covid-19

Region Stockholms lägesrapport om covid-19 kommer även fortsättningsvis på tisdagar och fredagar.

Under de senaste veckorna har smittspridningen ökat snabbt. Det gör att Region Stockholm på måndagar, onsdagar och torsdagar kommer att komplettera rapporteringen med en dagslägesrapport. Den innehåller några dagsaktuella siffror.

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

- Jag är mycket oroad över den ökade smittspridningen och det ökade antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. Stockholmarna visade i våras att vi alla kunde hålla distansen – det kan och måste vi göra igen. Vi måste alla vara betydligt mer restriktiva med sociala kontakter och följa de skärpta råd som Folkhälsomyndigheten beslutade om i torsdags, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Dagsläget 2 november:

Antal konstaterade fall sedan pandemins början: 38 084 Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 433

Nu vårdas:

20 patienter i intensivvård

183 patienter vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 203 patienter

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård