Ny närakut i Norrtälje

Nu finns en närakut även i Norrtälje. Närakut Norrtälje är integrerad med akutmottagningen på Norrtälje sjukhus.

Närakuten har samma ingång och kassa som akutmottagningen. Vid ankomst görs en bedömning av vilken vårdform patienten behöver, närakut eller akutmottagning. Patienten kan också bli hänvisad till vårdcentral eller husläkarjour. Det är vårdbolaget Tiohundra som bedriver verksamheten på Norrtälje sjukhus.

Om länets närakuter

Närakuterna har öppet klockan 8–22 varje dag året runt. De har tillgång till både provtagning och röntgen. På närakuten kan vuxna och barn få vård för bland annat buksmärtor, akuta allergiska problem, sårskador och misstänkta frakturer. Invånarna kan alltid ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning och hjälp att hitta rätt i vården. Vid livshotande tillstånd är det alltid 112 som gäller.

Region Stockholms ambition är att flytta ut vård närmare invånarna och samtidigt ge bättre plats på akutsjukhusen för dem som verkligen behöver akutsjukhusens alla resurser. Närakuterna är en viktig del av länets akutsjukvård. På närakuterna kan de färdigbehandla akuta sjukdomstillstånd som inte kräver akutsjukhusets resurser.

 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård