Närakut Sollentuna har öppnat

Nu finns en ny närakut i Sollentuna. Den 15 januari öppnade Närakut Sollentuna i de nya lokalerna på Sollentuna sjukhus.

Närakut Sollentuna har öppet alla dagar kl. 08-22 och det finns både provtagning och röntgen i direkt anslutning till mottagningen. På närakuten kan vuxna och barn få vård för bland annat buksmärtor, akuta allergiska problem, sårskador och misstänkta frakturer. Invånarna kan alltid ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning och hjälp att hitta rätt i vården.

 

Från pendeltågsstationen i Sollentuna är det en 5-10 minuters promenad till Närakut Sollentuna. Verksamheten på Närakut Sollentuna bedrevs tidigare på Närakut Löwenströmska men från och med den 15 januari finns verksamheten på Sollentuna sjukhus och heter Närakut Sollentuna.

Om länets närakuter

Region Stockholms ambition är att flytta ut vård närmare invånarna och samtidigt ge bättre plats på akutsjukhusen för dem som verkligen behöver akutsjukhusens alla resurser. Närakuterna är en viktig del av länets akutsjukvård. På närakuterna kan de färdigbehandla akuta sjukdomstillstånd som inte kräver akutsjukhusets resurser. Det vanligaste orsakerna till besök på närakuter är skador på hand- och fotleder. Statistik visar att besök för bland annat just dessa skador har minskat på akutsjukhusen.

Läs mer om närakuterna på 1177 Vårdguiden

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård