Statistik för de regionala stadskärnorna

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Här hittar du statistik om de åtta regionala stadskärnorna i Stockholmsregionen: befolkning, bostadsbyggande, sysselsättning, resande och pendling.

I det här verktyget kan du ta del av statistik om de åtta regionala stadskärnorna: Arlanda-Märsta, Barkarby-Jakobsberg, Kista-Sollentuna-Häggvik, Täby centrum-Arninge, Kungens kurva-Skärholmen, Flemingsberg, Haninge centrum och Södertälje.

Statistiken presenteras i Storymap och vi rekommenderar att du använder någon av följande webbläsare: Google Chrome, FireFox eller Microsoft Edge. 

Statistik och kartor: regionala stadskärnor

Om regionala stadskärnor

Alla regionala stadskärnor är unika och har olika förutsättningar och kompletterar därmed både varandra och den centrala regionkärnan. Gemensamt för alla är att de ligger invid en större knutpunkt i länet.

Tillsammans med den centrala stadskärnan ska de regionala stadskärnorna utvecklas till attraktiva, klimat- och resurseffektiva områden som lockar näringsliv, boende och besökande. Utvecklingen av de regionala stadskärnorna har stor betydelse för hela regionens samlade konkurrenskraft och attraktivitet.

De regionala stadskärnorna är en del av den prioriterade bebyggelsestrukturen i RUFS 2050. 

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?