Ansök om projektmedel för regional utveckling

Har du en nytänkande eller konkret projektidé som kan bidra till en hållbar utveckling av Stockholmsregionen? Ansök om stöd för hållbar regional utveckling! Vårens utlysning är öppen 5-25 april.

Utlysningen vill stötta projekt som bidrar till att lösa aktuella samhällsutmaningar. Projektmedlen kan sökas av offentliga och privata organisationer som t ex kommuner, kommunala bolag, organisationer, stiftelser och ideella föreningar.

Utlysningen fokuserar på tre områden:

• Hållbar mobilitet
    Projekt som bidrar till minskad klimatpåverkan genom att främja kollektivtrafik, gång, cykel och utveckling av fossilfria transporter samt bidrar till cirkulära och innovativa lösningar.
  • Landsbygds- och skärgårdsutveckling
    Projekt som utvecklar landsbygden och skärgården på ett hållbart sätt.
  • Strategisk kompetensförsörjning
    Projekt som förebygger kompetensbrist och/ eller ökar kompetens inom utpekade områden som t ex besöksnäring, life science, vård och hälsa, digitalisering, industriell omställning och klimat- och miljösatsningar.

Stödet finansieras med det statliga anslaget 1:1 regionala tillväxtåtgärder och Region Stockholms medel för tillväxt- och skärgårdsutveckling. Totalt kommer 18 miljoner kronor att fördelas i denna utlysning.

Informationsträffar

Den 28 mars kl 10-11 och den 29 mars kl 15-16 är du välkommen till informationsträff om utlysningen. Välkommen!

Tillbaka till nyhetslistan regional utveckling