Nya Konstväxlingar kan även ses på Spårvägsmuseet

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Konstväxlingar på Skanstulls tunnelbanestation tar med oss på resor i tid och rum. Årets konstprogram är inget undantag. I fyra utställningar förflyttas vi från 1970-tal till nutid. Scenerna tar oss till Berlin, Malmö, Bulgarien och Stockholm.

Amin Zouiten, Gery Georgieva, Ming Wong och Harun Farocki

Nytt videokonstprogram startar i oktober

Både internationellt och lokalt baserade konstnärer ingår i det nya videokonstprogrammet som visas inom ramen för Konstväxlingar på Skanstulls tunnelbanestation. Varje film visas på skärmarna i biljetthallen under tre månader. En nyhet för det kommande årsprogrammet är att filmerna även visas under begränsad tid på Spårvägsmuseet.

Filmerna handlar om identitet på olika sätt. Hur en identitet kan höra till en plats, ett hem, en kropp och vad som händer med identiteten när dessa saker byter skepnad och förändras. Vi förflyttas i tid och rum - från 1970-tal till nutid och mellan Berlin, Malmö, Bulgarien och Stockholm. 

Nu har du även chansen att i lugn och ro se de fyra filmerna som ingår i Konstväxlingar. Läs mer om de fyra filmerna på kulturförvaltningens webbplats.

  • ”Nadir” av Amin Zouiten visas 3-10 oktober 2023 Spårvägsmuseet, och under perioden 1 oktober –31 december 2023 på Skanstulls t-banestation.
  • ”Sirena Spidera: Her Eternal Return” av Gery Georgieva visas 2-9 januari 2024 på Spårvägsmuseet och under 1 januari 2024 –31 mars 2024 på Skanstulls t-banestation.
  • ”Lär dig svenska med Susan Wongtag” av Ming Wong visas 2-9 april 2023 på Spårvägsmuseet, och under 1 april 2024 –30 juni 2024 på Skanstulls t-banestation.
  • "Make up" av Harun Farocki visas 2-9 juli 2024 på Spårvägsmuseet, och under perioden 1 juli –30 september 2024 på Skanstulls t-banestation

 

Presentation och konstnärssamtal på Spårvägsmuseet

En presentation av det nya videoprogrammet äger rum på Spårvägsmuseet torsdag 5 oktober 2023 kl.18.00. Observerat att det är fri entré till programmet med insläpp från klockan 17.00. Begränsat antal platser. Anmälan till programmet sker från kl 17.00 i museets reception.

  • Ulrika Lublin, projektledare för Konstväxlingar, presenterar de kommande utställningar.
  • Visning av "Nadir"
  • Samtal mellan Amin Zouiten och curator Alida Ivanov från konstrådgivare ArtPlatform.

Världens längsta vernissage 

I oktober växlar även alla årslånga utställningar på Gärdet, Slussem Mariatorget, Zinkensdamm och Fridhemsplan. Dessa Konstväxlingar invigs lördagen den 7 oktober 2023 kl 13.00. Öppet program.

Från den 1 oktober visas även en ny utställning på Odenplan under 3 månader. Konstnär Amanda Andersson L'Narte visar textil konst i montern.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan kultur