Den regionala filmfonden Film Stockholm bjuder in till nytt talangforum

Den 1 december hålls talangdagen Filmen & Stockholm: Stockholm Talents för första gången. Arrangör är den regionala filmfonden Film Stockholm AB, som ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Regissören och manusförfattaren Sanna Lenken deltar i talangdagen. Foto: Håkan Schüler

Kristina Colliander är vd för Film Stockholm som arrangerar talangdagen.

Vilka vill ni nå med den här dagen?
– Stockholm Talents är en mötesplats med syftet att synliggöra och möjliggöra långsiktiga samarbeten. Dagen riktar sig dels till nya talanger från Stockholm med en professionell ambition och till Stockholms mer etablerade filmbransch. Stockholm Talents är en plattform för att möjliggöra nätverkande och kunskapsdelande och inspirera till nya samarbeten. En plattform som vi hoppas ska bidra till nya spännande projekt och öppna dörrar, säger Kristina Colliander.

Under dagen kommer ett antal talanger få möjlighet att pitcha sina aktuella projekt för ett antal utvalda representanter för filmbranschen i Stockholm. Branschaktörerna får sedan sin tur presentera sig för talangerna.

Talangdagen avslutas med ett samtal där Sanna Lenken (Min lilla syster, Tunna blå linjen, Comedy Queen) delar med sig av erfarenheter från sin väg från talang till etablerad regissör.

Ambitionen är att Stockholm Talents ska bli ett återkommande arrangemang som kommer att fortsätta utvecklas i takt med branschens och de nya talangernas behov och önskemål.

Tid & plats

Filmhuset, Bio Mauritz.
Torsdag 1 december klockan 15.00-18.15.
Dagen är öppen för alla och kostnadsfri, men föranmälan krävs.

Läs mer om Stockholm Talents på Filmstockholm.se

Tillbaka till nyhetslistan kultur