Anmäl intresse för handledarersättning till kultursommarjobb 2023

Planerar din kommun eller kulturskola att erbjuda kultursommarjobb för unga 2023? Vill du anlita en professionell kulturutövare som handledare? Nu kan du anmäla intresse för att ta del av handledarersättning inom områdena dans, film, hemslöjd och musik.

Danssommarjobb, Lidingö. Foto: Jenny Engström

För att ge unga möjlighet att prova ett konstnärligt yrke, erbjuder Region Stockholm kommuner i länet att ta del av handledarersättning för sommarjobb inom olika kulturuttryck.

Din kommun eller kulturskola kan anmäla intresse för handledarersättning för sommarjobb inom dansfilmmusik samt – nytt för 2023 – hemslöjd.

Handledarersättningen är 3000 kronor per ungdom och sommarjobbsplats

Vilka villkor behöver uppfyllas?

För att få handledarersättning behöver din kommun eller kulturskola ansvara för att planera och genomföra kultursommarjobben. I det ingår arbetsgivaransvar och ansvar för att rekrytera, anställa och betala ut lön till de unga som får sommarjobb.

Kommunen är också ansvarig för att följande villkor uppfylls:

• Att de ungdomar som får kultursommarjobb är mellan 16 och 19 år, födda 2004, 2005, 2006 eller 2007, men 16 år fyllda när arbetsperioden startar.
  • Att ungdomarna är bosatta och skrivna i Stockholms län.
  • Att arbetet pågår i 3-4 veckor.
  • Att ungdomar med funktionsvariation är en prioriterad grupp.
  • Att det finns utsedda handledare.
  • Att det framgår att Region Stockholm är en samarbetspart i sommarjobben.
  • Att handledare är professionella kulturutövare och följer aktuella arvodesrekommendationer.
  • Att villkor är förankrade hos utsedda handledare.
  • Att riktlinjer för arbetsvillkor för barn och unga under 18 år följs.

Hur anmäler jag intresse?

Om din kommun är intresserad av att ta del av handledarersättning, anmäler du detta genom att fylla i formuläret för handledarersättning.

Vi behöver din intresseanmälan senast den 19 december 2022.

Hur går urvalet till?

Länskulturkonsulenterna gör urvalet utifrån antalet platser som tilldelats och tidigare genomförda kultursommarjobb. Vi bedömer ansökningar utifrån de behov och förutsättningar som finns hos varje enskild kommun och prioriterar satsning, etablering och långsiktighet gällande kultursommarjobben.

Har du frågor?

Tveka inte att kontakta oss! Våra kontaktuppgifter finns här på sidan.

Tillbaka till nyhetslistan länskulturkonsulenterna