Premiär: Mellan husen på Brandbergens topp

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Tisdag 24 maj 2022 premiärvisas filmen "Mellan husen på Brandbergens topp" på Bio Cosmopolite i Brandbergen. Filmen har skapats av scenkonstgruppen Johanssons pelargoner och dans i samarbete med filmaren Jennifer Drotz Ruhn och är en del av residenset Platsverkstan Dans med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade till Brandbergen.

Foto: Jennifer Drotz Ruhn

I Mellan husen på Brandbergens topp får vi följa med olika personer som rör sig genom centrala Brandbergen, i deras vardagsliv, rörelsemönster och berättelser. Filmen är en koreografisk stafett mellan boxningsklubben och dansbanan där vi får inblick i skilda verkligheter och upplevelser av platsen Brandbergen.

Till grund för filmen ligger koreografernas möte med människorna och platsen samt insamlat enkät- och intervjumaterial från etnolog Moa Beskow från Stockholms läns museum.

Filmvisningen äger rum tisdag 24 maj 2022 klockan 18.00 på Bio Cosmopolite, Jungfruns gata 419, Haninge. Filmvisningen följs av ett samtal med konstnärerna. Ingen föranmälan krävs. Fri entré! 

Om filmen

Produktion: Johanssons pelargoner och dans
Regi och koreografi: Annica Styrke, Linnéa Sundling och Karin Wiklund
Foto och klipp: Jennifer Drotz Ruhn
Musik: Anna Haglund
Ljud: Stuart Docherty
Grafisk formgivning: Hannah Baklien och Sepidar Hosseini

Om Platsverkstan Dans

Platsverkstan Dans är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Haninge kommun. 

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan länskulturkonsulenterna