Inspirationsdag om musik för barn och unga

För andra året i rad arrangerar musikkonsulenterna i samarbete med Konserthuset Stockholm en inspirationsdag om och med musik för barn. Denna gång är temat musikens betydelse för barn och unga. Inspirationseftermiddagen äger rum på Konserthuset, med möjlighet att gå på konsert samma kväll.

Datum
Onsdag den 11 oktober 2023
Tid:
14:30-18:30
Plats:
Konserthuset i Stockholm,

Program Inspirationsdagen

  • Klockan 14:30-18:00 Program
  • Klockan 18:00-18:30 Wrap och mingel
  • Klockan 19:00 Konsert. Kungliga Filharmonikerna spelar Mozart och Brahms. Med hedersdirigenten Alan Gilbert och med Martin Helmchen som pianosolist.

Musikens betydelse för barn och unga

Dagen bjuder på en blandning av samtal med inbjudna gäster och levande musik. Vi får inspiration och goda exempel på sätt att arbeta med musik för och med barn och unga. Den framgångsrika musikalartisten och låtskrivaren Frida Modén Treichel kommer att berätta om musikens betydelse för henne, som har ADHD. Vi får höra unga musiker spela och berätta om sina erfarenheter och vad det betyder för dem att vara sommarmusiker på Konserthuset. 

Vi får ta del av några goda exempel:

  • Musikern och låtskrivaren Emma Nordenstam berättar om att skriva musik för och tillsammans med barn.
  • Blåsmusik åt barnen. Om barns och ungas möjlighet att musicera och vara skapande människor. Producenten Lena Jakobsson berättar om ett projekt i samarbete mellan Blåsarsymfonikerna, Norrbottensmusiken och Musik i Syd.
  • Barn sjunger med barn. Projektledaren Karin Knutsson berättar om föreningen Adolf Fredriks musikklassers arvsfondsprojekt, som syftar till att möjliggöra för fler barn att få vara en del av ett sjungande sammanhang samt att utforska hur barn från olika områden kan mötas och överbrygga avstånd.

För frågor kontakta någon av musikkonsulenterna:
Susanne Rundberg Andersson eller Lilian Henriksson 

Till anmälningsformuläret