Musikresidens i länet

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

För att barn och unga ska få uppleva kultur och vara delaktiga i skapande processer, arrangerar Region Stockholm residens i samarbete med länets kommuner. Residenset gör det möjligt för en kommun, en stadsdel, en förskola/skola, ett bibliotek eller en annan grupp invånare att komma nära skapandet i en konstform.

Bild från filmen om Konsertburkar, ett musikresidens i Vaxholm

I ett residens arbetar en grupp professionella artister intensivt under en period på en specifik plats. Att skapa på en specifik plats i länet, i nära samverkan med en kommun, inspirerar och engagerar både artisterna och människorna som möter dem.

Musikresidens i samarbete med en kommun är en metod som musikkonsulenterna vill fortsätta att utveckla. Vi vill stödja musikensembler att ta fram nya musikproduktioner eller vidareutveckla produktioner i olika genrer för barn och unga. Residenset kan ha ett visst tema eller rikta sig mot en särskild målgrupp. Det kan också vara så att en viss genre efterfrågas. Flera residens är på gång under 2023, bland annat i samarbete med danskonsulenterna. 

Är din kommun intresserad av att husera ett musikresidens?

Kontakta:
susanne.rundberg-andersson@regionstockholm.se eller
anita.bolin-heggestad@regionstockholm.se

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?