Uthyrning av redskap

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hemslöjdskonsulenterna lånar ut eller hyr ut redskap, utrustning och inspirationsmaterial. Utbudet passar förskolor, grundskolor, arrangörer av slöjdaktiviteter, slöjdklubbar, frilansande slöjdhandledare med flera.

Observera att bokning behöver göras i god tid, gärna minst två veckor i förväg eller mer. Vi kan inte garantera att det du vill hyra finns tillgängligt. Hämtning och lämning sker efter överenskommelse torsdagar klockan 09.00-12.00 på kulturförvaltningen.

För bokning, hör av dig till någon av hemslöjdskonsulenterna. Om du tycker att det saknas något i listan, hör gärna av dig med önskemål så ska vi undersöka om vi kan komplettera utbudet. Våra kontaktuppgifter finner du här på sidan.

 

Materiallådor 

Linlådan 

En material- och inspirationslåda som innehåller slöjd, material och andra föremål relaterade till lin. Innehållet kan fungera som undervisnings- och inspirationsmaterial för exempelvis förskola, grundskola, slöjdklubbar, kulturskolan, Skapande skola-projekt och så vidare.

Linlådan är gratis att låna för pedagogisk verksamhet. 

 

Ullådan 

En material- och inspirationslåda som innehåller slöjd, material och andra föremål relaterade till ull. Innehållet kan fungera som undervisnings- och inspirationsmaterial för exempelvis förskola, grundskola, slöjdklubbar, kulturskolan, Skapande skola-projekt och liknande.   

Ullådan är gratis att låna för pedagogisk verksamhet. 

 

Björklådan 

En material- och inspirationslåda som innehåller slöjd, material och andra föremål relaterade till trädet björk. Innehållet kan fungera som undervisnings- och inspirationsmaterial för exempelvis förskola, grundskola, slöjdklubbar, kulturskolan, Skapande skola-projekt och så vidare.

Björklådan är gratis att låna för pedagogisk verksamhet.  

 

Utrustning 

Spinnrock Kromski Sonata  

Dubbeltrampad hopfällbar spinnrock med spolbroms (scotch tension). Inbyggd spolställning för två spolar. Packad i transportväska/ryggsäck. Inget linfäste.

Hyra: 250 kronor per vecka. 

 

Spinnrock Louet 

Lättspunnen enkeltrampad spinnrock med ett brett arbetsområde. Bra att spinna ull på. Inget linfäste. Levereras monterad.

Hyra: 250 kronor per vecka. 

 

Kardmaskin 

För kardning eller blandning av ull och andra fibrer. Kapacitet 50-80g per kardflor. Hög utväxling med utvändiga drivhjul gör kardningen effektiv och problemfri. Rostfritt kardbeslag med medeltäta nockor. 2 bordsfästen, en kamkarda och en ullborttagare medföljer. 

Hyra: 250 kronor per vecka. 

 

Täljhäst och bandkniv 

För fastspänning av trä vid täljning, borrning, sågning mm. Modell Gråben, enkel konstruktion med avtagbara ben och trampa. En bandkniv ingår. Vi har bandknivar av modell Svante Djärv (liten och stor), Magnus Sundelin, Patrik Jägstrand, samt några äldre stora. Täljhästen går vid behov att få med ett enkelt sågstöd utan extra kostnad. Levereras omonterad. 

Hyra: 250 kronor per vecka  

 

Repslagarmaskin Snoddas 

Handvevad maskin för slagning av enklare rep. Levereras monterad.  

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Slipmaskin Tormek T8 och brynstenar 

Professionell maskin för grovslipning av eggverktyg. Kommer med ett antal av de vanligaste jiggarna, brynpasta, samt några brynstenar. Levereras i plastlåda.  

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Slipmaskin Tormek T4 och brynstenar  

Mindre maskin avsedd för grovslipning av eggverktyg. Kommer med ett antal av de vanligaste jiggarna, brynpasta, samt några brynstenar. Levereras i plastlåda.  

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Redskap 

Sländor  

12 stycken. Sländan består av en pinne med en tyngd på. Längst upp på pinnen finns en krok av metall eller trä. Sländans vikt måste anpassas till hur tjockt garn man spinner. Tolv sländor av lite varierade modeller. Bra nybörjarsländor. Levereras i tygpåse.  

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Verktygspaket Yxor och huggkubbe 

6 stycken yxor alt. 2 stycken yxor, 2 stycken träklubbor och 1 styck huggkubbe. Vi har yxor för täljning av modell Kalthoff och Svante Djärv, samt enklare yxor för täljning och klyvning av fabrikat Husqvarna. Levereras i plywoodlåda.  

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Verktygspaket Täljknivar 

12 stycken täljknivar Morakniv nummer 120, alternativt nummer 106, alternativt barnkniv. Kommer slipade och brynta för täljning i främst färskt eller annat mjukt virke. Barnknivarna har nedslipad udd och något kortat parerskydd (se bild), i övrigt samma typ av slipning och bryning som övriga knivar. Levereras i tygfodral och tygpåse. 

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Verktygspaket Skedknivar 

6 stycken (4 höger, 2 vänster) skedknivar av modell Svante Djärv. Kommer slipade och brynta för täljning i främst färskt eller annat mjukt virke. Levereras i tygfodral och tygpåse. 

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Verktygspaket Sågar 

6 stycken. Två hopfällbara Silky Pocket Boy, medelgrov tandning (rött skaft), två Silky Pocket Boy, fin tandning (gult skaft), en Silky Pocket Boy, extra fin tandning (lila skaft), en fogsvans Cocraft, universaltandning. Levereras i plywoodlåda.   

Hyra: 250 kronor per vecka 

 

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?