Plats för slöjd – Slöjdresidens

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Inom projektet Plats för slöjd genomförs slöjdresidens på flera platser i Stockholms län under 2022. Dessa kommer att vara öppna att söka såväl för individer som för grupper eller kollektiv. Inom kort öppnas utlysningar för två residensplatser, en i Järfälla med fokus på ull och en i Norrtälje med fokus på pedagogisk förmedling.

Plats för slöjd syftar till att skapa bättre förutsättningar för slöjdfältet genom att lyfta behovet av stödstrukturer, för att synliggöra och diskutera praktiken samt för ekonomiskt stöd till utövare. En hörnsten i projektet är att utveckla och pröva långsiktigt hållbara metoder som är allmängiltiga och skalbara. Med residensprogrammet 2022 vill vi fortsätta utveckla slöjdens plattform genom att pröva integration i kulturskolan, hembygdsgårdar och inom lokala museer. 

I år är fokus på slöjdare och utövare som vill utveckla sin förmåga att förmedla slöjd till barn och unga på publika mötesplatser. Syftet är att ge utövare bättre verktyg för att kunna leva på sin praktik, så att fler barn och unga kan möta slöjd på sin fritid.

Inom kort öppnas utlysningar för två residensplatser. Slöjdresidens kommer att arrangeras i Norrtälje med fokus på pedagogisk förmedling samt i Järfälla med fokus på ull. Håll utkik efter utlysningarna här på hemslöjdskonsulenternas webbsidor! 

Tillbaka till nyhetslistan hemslöjd