Teknikstöd till filmvisningar

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Filmkonsulenterna i Region Stockholm erbjuder utlåning av projektor och filmduk till arrangörer av icke-kommersiella filmvisningsevenemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet. Utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik.

Utrustning att låna

 • Projektor: Epson EB-L1505UH med en ljusstyrka på 12 000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1,57 till 2,56:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 908W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, DVI, VGA och BNC-ingångar.
 • Projektor: NEC PA803U med en ljusstyrka på 8000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1.46:1 till 2.95:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 542W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, displayport samt RGB-ingångar.
 • Filmduk Kingpin FFS600-16:9 på stativ. Duken har bildförhållandena 16:9 och har måtten 600 x 338 cm vilket motsvarar 271 tum. Duken bör skyddas vid regn genom att placeras under tak eller liknande. (Kingpin-filmduken är för närvarande inte tillgänglig för utlåning)
 • Moviescreens Airframe Easy500. Uppblåsbar filmduk. Duken har bildförhållandet 16:9 och måtten 500x280cm. Duken är uppblåsbar och elektrisk pump medföljer. Kan endast användas utomhus.
  Till produktinformation om Airframe Easy500
 • Högtalare i stereokonfiguration bestående av två subwoofers (the box pro Achat 112) och två högtalare (the box pro Achat 108). Högtalarna kan användas inomhus och utomhus för en publik med upp till 100 personer. 
 • Blu-rayspelare Yamaha BD-S681 (region B).
   

Du kan spela upp filmmaterial från valfri uppspelningskälla som en laptop eller mediaspelare. DVD- eller blu-rayfilmer kan spelas upp på den medföljande blu-rayspelaren. 

Utrustningen, med undantag Airframe 500, går att använda både inomhus och utomhus och kablage, manualer och instruktioner medföljer vid utlån.

Projektorer och filmdukar är förpackade i skyddande lådor (case) med hjul och rejäla handtag. De har följande mått (längd x höjd x djup i centimeter): 

 • Kingpin filmduk 160x40x60
 • Airframe filmduk 125x63x86
 • NEC-projektor 60x25x46
 • Epson-projektor 67x42x70
 • Bluray-spelare 45x12x26
 • Högtalarna levereras inte i lådor men har måtten:
  - Bas 45x38x46
  - Toppar 25x27x37
 • Utöver detta följer också en väska med kablar och tillbehör med vid utlåning.

Vi rekommenderar starkt att ni använder en mindre skåpbil för transport, men utrustningen kan gå in i en större personbil.

Observera att utrustningen är tung och vi rekommenderar att ni är minst två personer som hjälps åt vid lyft och transport.

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar för utrustningen finns att ladda i pdf-format: 

Så går det till att låna visningsutrustningen

Vid intresse för utlån, kontakta Region Stockholms filmkonsulent för visningsfrågor (se kontaktuppgifter nedan) och ange vilket arrangemang ni vill låna utrustningen till, vilka datum ni är intresserade av, samt en kort beskrivning av vem som är arrangör och syftet med arrangemanget. 

Avhämtning och återlämning av utrustningen sker i första hand hos Region Stockholms kulturförvaltning på Södermalmsallén 36 i Stockholm, alternativt annan plats efter överenskommelse. Det åligger den som använder utrustningen att hämta och lämna den antingen hos Region Stockholm, alternativt hos annan tidigare eller kommande låntagare. 

Region Stockholm förbehåller sig rätten att prioritera utlåning till arrangemang som vi bedömer är värdefulla för visningsområdet i länet och kommer allmänheten till störst nytta. Vi prioriterar utlåning till arrangörer som har liten förmåga att på egen hand hyra eller köpa motsvarande utrustning. Utrustningen lånas inte ut till arrangemang med kommersiellt syfte.

Observera att Region Stockholms filmkonsulenter inte har möjlighet att gå igenom och testa utrustningen inför varje utlåning. Vi rekommenderar därför att du som ska använda utrustningen hämtar den minst två arbetsdagar innan ert arrangemang, för att ha tid att testa den och vid problem hinna återkoppla till filmkonsulenterna. 

Vid utlåning krävs ett skriftligt utlåningsavtal. Observera att avtalet måste skrivas ut i två exemplar, som ska signeras av både låntagaren och filmkonsulenten. Avtalsmallen går att ladda ner här. 

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?