Visa film

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Genom konsulentverksamheten arbetar Region Stockholm för att inspirera till och stötta en levande filmkultur i hela länet, från Hallstavik till Nynäshamn och från Nykvarn till Möja.

I Stockholms län finns idag över 50 filmfestivaler, 55 biografer och ett hundratal filmklubbar. Utöver det tillkommer alla de platser och sammanhang där film visas offentligt – som bibliotek, församlingshem, muséer, kulturskolor, idrottsföreningar och så vidare. Region Stockholm arbetar för att filmområdet ska vara tillgängligt och en demokratisk resurs för samtal och möten. 

Regionens filmkonsulenter är en resurs för dig som visar eller sprider film i länet. Vi hjälper till kring rättighetsfrågor, lokaler, tillstånd, finansiering, teknik, biljettsystem, marknadsföring och mycket annat som krävs för ett lyckat arrangemang – eller för en långsiktig verksamhetsutveckling.

Region Stockholm arbetar proaktivt för att bidra till att uppstarten av nya visningsverksamheter fortsätter. Sedan 2015 har vi varit med och startat 12 nya biografer och fem nya skolbioverksamheter! 

Kommun 

Vi finns som en resurs för länets 26 kommuner kring filmfrågor – som skolbio och det lokala filmlivet. Vi arbetar också tillsammans för att utveckla nya verksamheter där sådana saknas. 

Biograf  

Från multiplex till bygdegårdsbiograf – vi är en resurs för dig som driver biograf i Stockholms län och kan bistå kring teknikuppgraderingar, stödansökningar, fortbildning, verksamhetsutveckling och mycket annat. 

Filmklubb 

På den lokala filmklubben väljer medlemmarna filmer tillsammans och upplever dem på stor duk! Här ser du kanske kvalitetsfilmerna du missade på bio, eller genrefilmen som inte ens hade premiär någon annanstans. En filmklubb visar film för ett slutet sällskap med särskilda rättigheter, så kallade institutionella rättigheter. Regionens filmkonsulenter kan ge råd och stöd åt befintliga filmklubbar och hjälper gärna dig som vill starta en ny!

Filmfestival  

Driver du filmfestival eller funderar på att starta en? Behöver du hjälp att hitta visningslokaler eller med att välja biljettsystem? Funderingar om målgrupper? Hör gärna av dig till oss med dina frågor.

Arrangör  

Vill du köra utomhusbio? Eller arrangera en tillfällig visning? Eller är du en institution som visar film? Filmkonsulenterna finns till för dig när du behöver oss. 

Filmare  

Har du en film du själv har gjort som du vill nå ut med till en större publik på biograf eller VOD? Vi kan vägleda dig kring hur du går vidare – utifrån vilka målgrupper du vill nå ut till. 

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?