Sök subvention för höstens skolbiovisningar

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Arrangerar du skolbio i länet och planerar att ha filmvisningar på biograf under hösten 2023? Nu kan du söka subvention för höstens skolbiovisningar. Skicka in din ansökan senast 17 april 2023.

Skolbio på Bio Reflexen i Kärrtorp

Subventionen riktar sig till dig som är skolbioarrangör i en kommun i Stockholms län, eller som är fristående skolbioarrangör på till exempel en biograf eller festival. Du kan få subvention för 50 procent av filmhyran för skolbiovisningen. (Filmhyran brukar ligga på cirka 2000 kronor per visning, så det blir cirka 1000 kronor i subvention per skolbiovisning.) 
 
Skolbiosubventionen kan sökas fyra gånger per år genom att fylla i ett webbformulär, där du lämnar uppgifter om de skolbiovisningar du vill söka subvention för. Här är de ansökningsdatum som ligger närmast i tid: 

Ansökningsomgång 1: Skolbiosubvention för hösten 2023

Deadline för ansökan: 17 april 2023  
Besked: 24 april 2023 
Till webbformuläret för att söka skolbiosubvention

Ansökningsomgång 2: Skolbiosubvention för hösten 2023 

Deadline för ansökan: 22 september 2023 (ansökan öppnar 1 september 2023) 
Besked: 2 oktober 2023 
 
Till mer information om skolbiosubventionen

Fördjupad skolbioupplevelse genom filmsamtal

Vi vill uppmuntra dig som arrangerar skolbio att erbjuda eleverna en fördjupad skolbioupplevelse, där filmvisningen kombineras med ett besök av en filmpedagog eller en fortbildning för lärare.

För att främja filmpedagogisk verksamhet kopplad till skolbio, finns det i år möjlighet att ta del av ett tillfälligt utvecklingsmedel. Utvecklingsmedlet omfattar 50 procent av kostnaden för att anlita en filmpedagog. Du kan anmäla intresse för utvecklingsmedel löpande under året, via vårt webbformulär.   
 
Till webbformuläret för utvecklingsmedel för filmsamtal
 
Till mer information om utvecklingsmedel för filmsamtal
 

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan film