JELNEK blir kommunkoreografer i Nacka under 2024

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Danskompaniet JELNEK har fått uppdraget att arbeta med det ettåriga dansresidenset KOKO kommunkoreograf i Nacka kommun under 2024. Med ledorden "Hela Nacka dansar" kommer JELNEK att skapa möten mellan människor och bygga gemenskap genom dans.

Danskompaniet JELNEK

Dansresidenset kommer främst att ske i samarbete med kommunens kultur- och fritidsgårdsverksamheter och rikta sig till barn och unga. JELNEK startar upp under hösten med planering i nära samarbete med kommunens projektgrupp och danskonsulenterna. Residenset kommer bland annat bestå av skapande av improvisationsföreställningen Fake project, turné av redan befintliga föreställningar, pedagogiska projekt, lovverksamhet och fortbildning.  

Om JELNEK 

Danskompaniet JELNEK bildades år 2010. Gruppen består av fem medlemmar, alla med pedagogisk utbildning. Sedan starten har de, med demokratiska metoder, skapat koreografiska och pedagogiska projekt. Kompaniet har mångårig erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper, främst med barn och unga med olika danserfarenhet.

JELNEK strävar efter att avmystifiera danskonsten utan att tumma på den konstnärliga kvaliteten. De arbetar för att bygga upp trygga rum där deltagarna får uppleva dans på olika sätt. JELNEK är övertygade om att dans är till för alla!  
 

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan dans