Frukostträff 16 mars för länets yrkesverksamma utövare inom cirkus och dans

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Temat för vårens cirkus- och dansfrukost är platsutveckling. Hur går det till att skapa en egen plats för sin konst?  Vi förlägger träffen till Den fantastiska platsen, som öppnats under hösten av Saloranta & de Vylder. Varmt välkomna torsdagen den 16 mars kl. 8.30-11.30!

”wiklundwiklund” på Den fantastiska platsen. Foto: Olle Strandberg

Den fantastiska platsen öppnade hösten 2022 av Saloranta & de Vylder. Vid frukosten kommer de att berätta om bakgrunden och planerna för Den fantastiska platsen och hur de arbetar med residens och utställningar där konstformer kolliderar och konstnärer möter en ny publik. 

Telefonfabriken är en nyöppnad scen vid Telefonplan. Det är en tillgänglighetsanpassad scen för både publik, artister och scentekniker och har utvecklats av Mosaikteatern. Leia Lette, verksamhetschef berättar om processen.  

Vi får också höra om Salong Central, en decentraliserad plattform för dans, cirkus, teater och musik, i centrala Gnesta med Terrastella Scen & film i spetsen. Initiativtagarna Magdi Beky Winnerstam och Dag Andersson förverkligar drömmen om att kunna ge hem åt aktörer, residens och en riktigt bra scen i ett gammalt pannhus med tegelväggar.  

 Vi får även lyssna till danskonstnärerna Oda Brekke och Anna Fischer som berättar om höjden i Östberga, en interdisciplinär konstnärsdriven plattform för produktion, sammanhang och dagligt arbete främst inom dans, performance, och koreografi men även andra konstnärliga grenar såsom bildkonst och musik.    

Datum: Torsdag den 16 mars 2023

Tid: 08:30-12:00

Plats: Den fantastiska platsen, Hornsgatan 124, T-bana Zinkensdamm eller Hornstull

Det bjuds på kaffe och smörgås mellan 8:30-9:00. 

Läs mer om de olika platserna

Den fantastiska platsen (öppnas i nytt fönster)

Telefonfabriken (öppnas i nytt fönster)

höjden (öppnas i nytt fönster)

Salong Central (öppnas i nytt fönster)

Till anmälningsformuläret

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan dans