Filmpremiär Platsverkstan Dans: Ready Set Go!

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Fredag 20 maj 2022 premiärvisas dansfilmen  "Ready Set Go!" av koreografen Ida Inxi Holmlund och filmaren Jennifer Drotz Ruhn på Edsbergs slott i Sollentuna. Följ med på en koreografisk resa där ett antal platser i Rotebro/Sollentuna fylls av dans och rörelse!

Foto: Jennifer Drotz Ruhn

Filmvisningen äger rum fredag 20 maj 2022 klockan 18:00-18:30 på Edsbergs slott, Landsnoravägen 10, Sollentuna. Filmvisningen följs av ett samtal med konstnärerna. Ingen föranmälan krävs. Fri entré!      

Om projektet

Filmen Ready Set Go! är en del av residensprojektet Platsverkstan Dans, med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade en plats. Som utgångspunkt för dansfilmen ligger ett insamlat enkät- och intervjumaterial gjort av Stella Waldenström på Stockholms läns museum. 

Ida Holmlund upplevde att ”Rotebroare” beskrev känslan av trygghet på samma sätt som Ballroom-scenen varit en trygg plats för henne att uttrycka sig på. En plats där man känner sig hemma men där man även kan utvecklas och förändras. 

Hon har arbetat med fem voguedansare från Ballroom-scenen i Sverige. Koreografierna är skapade på plats i en danssal i Arena Rotebro och på Arena Satelliten i Sollentuna centrum.  

Ida beskriver att hon har försökt hitta kärnan i vad folk ser som speciellt för Rotebro utifrån de insamlade berättelserna. 

– Tryggheten, sportkänsla, kärlek till naturen, oväsen och individuella utmaningar är teman jag har jobbat med, säger hon. Närheten till stan och pendeltåget var ett annat tema. Och att det satsas mycket på idrott i Rotebro, speciellt nu med den nya Rotebrohallen. 

Om filmen

Koreografi & regi Ida Inxi Holmlund  

Foto och klipp Jennifer Drotz Ruhn 

Dansare Adrian Cruz, Alfie Larsson, Alba Rask, Denzel Rhoodes, Silva Poutanen 

Musikproduktion Neva Deelay

Make up Alfie Larsson 

Om Vogue/Voguing

Vogue är en stiliserad, modern housedansstil som utvecklades inom den HBTQ-subkultur som förekom på ballroomscenen i Harlem i New York under 1980-talet, med rötter från afroamerikanska klubbar i stadsdelen från slutet av 1960-talet.

Om Platsverkstan Dans 

Platsverkstan Dans Sollentuna/Rotebro är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Sollentuna kommun. Med stöd av Kulturrådet.

Här finns ett formulär, men det kräver att du accepterar inställnings-cookies
Tillbaka till nyhetslistan dans