Frukostträff för länets yrkesverksamma utövare inom cirkus och dans

Temat för vårens cirkus- och dansfrukost är platsutveckling. Hur går det till att skapa en egen plats för sin konst?  Vi förlägger träffen till Den fantastiska platsen, som öppnats under hösten av Saloranta & de Vylder.

Datum
Torsdag den 16 mars 2023
Tid:
08:30-12:00
Plats:
Den fantastiska platsen, Hornsgatan 124, T-bana Zinkensdamm eller Hornstull.,

Temat för vårens cirkus- och dansfrukost för yrkesverksamma utövare är platsutveckling. Hur går det till att skapa en egen plats för sin konst?   

Vi förlägger träffen till Den fantastiska platsen, som öppnade hösten 2022  av Saloranta & de Vylder. De kommer att berätta om bakgrunden och planerna för Den fantastiska platsen och hur de arbetar med residens och utställningar där konstformer kolliderar och konstnärer möter en ny publik.   

Den fantastiska platsen. Foto: Olle Strandberg

Telefonfabriken är en nyöppnad scen vid Telefonplan. Det är en tillgänglighetsanpassad scen för både publik, artister och scentekniker och har utvecklats av Mosaikteatern. Leia Lette, verksamhetschef berättar om processen.  

Vi får också höra om Salong Central, en decentraliserad plattform för dans, cirkus, teater och musik, i centrala Gnesta med Terrastella Scen & film i spetsen. Initiativtagarna Magdi Beky Winnerstam och Dag Andersson förverkligar drömmen om att kunna ge hem åt aktörer, residens och en riktigt bra scen i ett gammalt pannhus med tegelväggar.  

 Vi får även lyssna till danskonstnärerna Oda Brekke och Anna Fischer som berättar om höjden i Östberga, en interdisciplinär konstnärsdriven plattform för produktion, sammanhang och dagligt arbete främst inom dans, performance, och koreografi men även andra konstnärliga grenar såsom bildkonst och musik.    

Det bjuds på kaffe och smörgås mellan 8:30-9:00.  

Läs mer om de olika platserna

Den fantastiska platsen

Telefonfabriken

höjden

Salong Central

Till anmälningsformuläret