Cirkus- och danskonsulenternas scenkonststöd i Stockholmsregionen

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Scenkonststödet är subventioner för den professionella dansen och cirkusen riktade till barn och unga i regionen. Om en kommun, skola eller annan arrangör vill köpa en professionell föreställning så kan Cirkus- och danskonsulenterna vid Region Stockholm subventionera den med 50%. Scenkonststödet ges både till offentliga föreställningar samt till förskole- och skolföreställningar.

Till scenkonststödet är Kulturkatalogen kopplad, en digital katalog där alla som tilldelas stödet går att finna. En föreställning som fått offentligt stöd från Kulturrådet, Stockholms stad eller Region Stockholm är automatiskt berättigad till subventionerna.

En föreställning som inte fått stöd, men som ändå är efterfrågad kan få subventioner om den bedöms som kvalitativ och kompletterar utbudet. Det finns referensgrupper som gör bedömningar kring subventionerna. Scenkonststödet gäller inte inom Stockholms stad som erbjuder Kulan - en tjänst för kulturupplevelser.  

Så tar du del av scenkonstsstödet

När du som arrangör hittat en föreställning som du vill köpa, kontaktar du gruppen för att komma överens om att allt fungerar; tid, plats, målgrupp och pris. Sedan skickas önskemål av arrangören via E-tjänsten nedan. När den är ifylld och inskickad så får arrangören och gruppen/artisten en bekräftelse med samma information. Spara gärna den! Ansökan öppnas i nytt fönster.

Ansökningsperioder

Sista dag för önskemål om scenkonststöd är:

  • 15 mars 2023 (för hösten 2022)
  • 13 oktober 2023 (för våren 2024)

Efter respektive datum sammanställs alla önskemål och besked ges till berörda parter.

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?