Dansresidens Gula Villan, Södertälje kommun 

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Under 2021 inleddes ett samarbete med kulturhuset Gula Villan i Järna, Södertälje kommun, för att skapa en residensplats i deras lokaler.

GALAX, AxAKavAT. Foto: Chiara Gilioli

Under våren 2021 utlystes ett dansresidens för koreografer/grupper som hade inriktning på stilar inom streetdans och planerade en föreställning för en publik i förskole- eller lågstadieåldern. Residenset tillföll AxAKavAT och föreställningen GALAX. Så här skriver gruppen om föreställningen:  

"GALAX är en föreställning som är tänkt för en ung publik där vi introducerar publiken till ämnen såsom självacceptans, mångfaldens styrkor, innebörden bakom unikhet och känslors värde och giltighet genom dansstilar såsom Hip Hop, House, Popping, Locking och Breaking."

Premiär planeras under hösten 2022. Se en trailer för GALAX på youtube
 
Referensgruppen för residenset bestod av verksamhetsansvariga på Gula Villan, danskonsulenterna i Region Stockholm, Shirley Harthey Ubilla från Stockholms konstnärliga högskola, Maele Sabuni, dansare och koreograf, samt Anna Berglund, Dansistan. 

Framework. Foto: Anders J Larsson

 

Dubbla residens hösten 2021

Under hösten 2021 utlystes dubbla residens i cirkus och dans.

Till dansresidenset valdes Veronica Hammarlund och Catrin Jonasson, koreografer i gruppen Framework, för utveckling av föreställningen Cataracta, en dansföreställning för åldersgruppen 4-8 år. Så här beskriver de föreställningen: 

"Välkommen till vår vattenvärld! Här kommer ni möta figurerna H2 och O som undersöker hur vattnets kretslopp pågår utanför och inuti oss genom lekfulla experiment. 
En sinnlig dansupplevelse för de yngsta som väcker tankar kring det som är en förutsättning för allt liv på jorden – vatten." 

Cataracta har premiär under våren 2022. Läs mer om föreställningen på Frameworks webbplats.

Referensgruppen bestod av verksamhetsansvariga på Gula Villan, cirkus- och danskonsulenterna samt kultursamordnaren i Nykvarn och producenten på Södertälje stadsscen.  

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?